Kodu / Tips / Suurepärased näpunäiteid Leadership et te tahte taha Loe

Suurepärased näpunäiteid Leadership et te tahte taha Loe

Kas olete kunagi asub teie ise stsenaariumi koht teiste inimestega ei suuda te liidripositsiooni aga kuvada produktiivne juhtimist teadmised ei õnnestunud? Huvi peavad kulutama, kui sa tõesti ei taha edasi üle taas. Artikkel näitab teile, mida vajab abi hulka juhtpositsiooni võimeid oma isiklikus igapäevases elus.

Osta imeline liidripositsiooni, sa pead olema aus. Liider, sa peaksid katse kaasa inimeste suurepärase muidugi saavat. Teie järgijaid on näha teie ausus ja hindavad seda. Sageli tuleb proovida ausus oma inimestega, sest see oleks pidanud neid mõjutada suunas ausus kui korralikult.

Ausus on eluliselt oluline, et juht. Tõhus juhid on usaldusväärne. Millal sa tegutsevad oma võimete Leadership, Veenduge, et teil on järjekindlalt siirad, iseenda ja teiste inimestega. Mees või naine on teile palju rohkem austama kui nad on tunne, nagu nad sõltuvad ja usu sind.

Oma kommetega täita oluline positsioonini muutudes suurepärane liider. Olema õigus kuni saab mugavalt valikuid teha. Kui te arvate, et kindlakstegemise ärritunud sind, Hoidke eemale minema seda teed. Kuigi on mehed ja naised seal moraali teistsuguseid, sa pead olema positiivne te ’ uuesti teed õige küsimus.

Väga hea ettevõtte liidripositsiooni, sa pead vähenda mingil moel oma kommetega lihtsalt konkureerida. Kui te ei leia te ei kinnita oma konkurents teeb, siis see ’ s kuni teil leida alternatiivne marsruut kuid siiski olla konkurentsivõimeline. Seal on tehnikaid konkureerida ilma väheneb teie nõuetele. Kui te aru värske nii jääda mängu, Võite olla õnnelikumad.

Keskendudes teie meeskond on tõesti kriitiline liider. Lugeda kuidas anda julgustust ja inspiratsiooni luua elad inimestel tööd teha. Alternatiivina liigutama ka palju target üksikute ülesannete, inspireerivad korralikult läbi viia grupi.

Veenduge, et teil on oma äri on täielik seatud eesmärkidele. Kõigile inimestele meeldib, et on mingi asi, nad ei lase, ja suur juht suunab selles suunas oma töötajad. Te saate ’ t lihtsalt esitada avaldusi ja eeldame, et teie amet on valmis. Kuude objektiivsete kohtumisi rääkida kõigile ’ s edu.

Peavad teil mõnda aega iga päev kontrollima ja hindama tuju ja keskkonnale töökohal. Tuua mõned oma alluvate lubada, sa tead, kuidas nad tõesti tunne. Soovitused või suunata, räägime muudatusi, mis tuleb luua ja kasutada iga edendada suhteid.

Juhid palju rohkem rääkida kui kuulata. Suur juht on on kõike kuulamine, mida teised ⁿtlevad. Inimesed teevad tööd te kuulate. Lisatasuks nende küsimused teile. Aru saada, mida iga töötaja ütleb kauba taolist ja kuidas inimesed on tööd, ta. Sa võid olla üllatunud kui märkimisväärselt te teada kuulamise.

Võimas juhid aru saavad ja nende nõrkade. Kui olete hooplev, sa ei õnnestu. Väljamakse juhtimisega seotud kohtades, tugevdada.

Väga oma kuni oma vigadest. Ükski isik on parim. Omamine kuni oma vigadest, parandamise ja neist õppimine on kvaliteetne suur juht. Kuvatakse neid soovitavad inimeste, just siis, kui need on. Samas möönis rike ei suutnud vaatan grand, See on tagasihoidlik ja soliidne.

Kui tõrge toimub, suur juht peaks kasutama stsenaariumi tõenäosus midagi teada, asemel võimaluse kritiseerida. Arutame, on raske ja kuidas see toetab neid väga palju.

Tee kindel, sa otsivad alati välja selgitada uuem juhtpositsiooni võimeid. Get mõned tunnid või minge töötoad tüüpiline eraldi mõista uusi teadmisi, kuidas õigesti viia. Ei mõista tavaliselt uute meetodite ja võimete suurendamiseks. Tee kindel säilitada ennast ajakohastatud.

Personali Oletame nende juhid rääkida tõhusalt. Kuulamine on kõige kriitilisem iseloomujoon liider. Vältida harjates off töötajatele või teeskleb, et te ei kuule mida nad on öelda. Kui keegi heidab, tähelepanu pöörama mida nad ütlevad.

Kontrollige oma ego ukse juures, ja kunagi säilitada oma meeskonna kaugus. Mitte kunagi panna oma enese üle kontserni, isegi siis, kui olete major grupp inimesi. Proovida aga mitte kõike teie ise. Lõpuks, oma meeskonna on, võib muuta teid või lõhub teid, nii usaldaksid absoluutselt igaüks tunneb kriitiline.

Hea juhtimine on oluline saavutada ettevõtte. Sellest hoolimata, kui te ei tuvasta leadership reeglid, te võib-olla ei tundnud, võiks olla tõeline liider. Loodame, et see postitus saab lahendada see dilemma.

Rühma koostöö kohta

Jäta vastus

E-posti aadressi ei avaldata. Kohustuslikud väljad on tähistatud *